• Telefon: (+36) 70 518-1943info@k-klima.hu
 • Képesítések

  A klíma és hőszivattyú szerelés szempontjából fontos, hogy hűtőköri szerelést csak szakképesített személy végezhet. 
  Ilyen készüléket pedig, csak engedéllyel rendelkező vállalkozás értékesíthet. 

  A megrendelőnek is fontos, hogy a vásárolt készülékét hivatalos szakember szerelje fel, mivel enélkül a készülék rögtön elveszíti a garanciáját. 

  Továbbá, ha ön vásárolt egy előtöltött berendezést (split klímát, hőszivattyút), bármilyen kereskedésben (webárúház, vagy barkácsárúház) az értékesítő cég a  Nemzeti Klímavédelmi Hatóság rendszerébe felviszi, hogy a készüléket eladta önnek.
  Amennyiben a hatóság azt látja, hogy már 2-3 éve megvásárolta a készüléket, de még mindig nincs telepítve, elképzelhető, hogy a hatóság emberei kimennek, és kérik, mutassa meg a készüléket. Ha nem tudja megmutatni, vagy esetleg az már fel lett szerelve, de nem lett lejelentve, akkor jó eséllyel büntetést fog kapni.
  Kivéve, ha szakember telepítette, és ő felejtette el rögzíteni a beüzemelést, a Klímavédelmi hatóság oldalán. Ilyenkor a szakember fog büntetést kapni. Azt hogy szakember telepítette  a megrendelőnek számlával kell igazolnia.

  A szakképesítés egyik alapfeltétele, a megfelelő szakirányú végzetség.

  34 582 05 –  Hűtő- és légtechnikai rendszerszerelő  (Ez csak H-II es F-Gáz vizsgára jogosít, amivel 5 Tonna Co2 egyenértékű hűtőközeggel rendelkező  rendszer szerelhető, azaz, nagy hőszivattyú rendszereket és iparai berendezéseket ilyen képesítéssel nem lehet szerelni, telepíteni, karbantartani.)

  35 582 03 – Hűtő-,klíma és hőszivattyú berendezés szerelő 
  (Ez a képzés a Hűtő- és légtechnikai rendszerszerelő képzésre épül rá, ezzel a képesítéssel már megszerezhető a H-I. es F-Gáz képesítés, amivel bármilyen nagyságú ipari berendezés szerelhető) 

  Ezeket a bizonyítványokat nem kell elkérnie, mivel mint írtam ezek alap feltételek, ha nincs bizonyítványa valakinek, akkor F-Gáz vizsgára sem mehet. 

  Ha bizonytalan abban, hogy tényleg szakképesített személy szereli az ön készülékét, az F-Gáz azonosítóját kérje el. 

  Az azonosító érvényességét az alábbi oldalon tudja ellenőrizni. 
  https://nemzetiklimavedelmihatosag.kormany.hu/ellenor2.php

  Kétféle F-Gáz azonosító van.

  Van egyszer egy cég, vagy vállalkozás, aminek az alkalmazásában áll egy képesített személy.  (Kereskedelmi tevékenységet,  vagy szolgáltatást csak cég, vagy vállalkozás nyújthat számla ellenében)

  Az Icon Média Kft.  F-Gáz azonosítója: 1000000048491

  A képesített személy (Keresztesi Károly) F-Gáz azonosítója: 2000000048492

  PDF: kepesitesi_igazolas_HR_I_2067_2000000048492

   

  PDF: kepesitesi_igazolas_HR_I_1000000048491

  További képesítések: 

  Ezek a képesítések, nem szükségesek a szakma gyakorlásához,  egyik másik cég ad ilyen igazolást, miután valamilyen továbbképzésen részt vett az ember.


  2021 Accredited Installer Certificate Keresztesi Károly