• Telefon: (+36) 70 518-1943info@k-klima.hu
 • Árak

  Javasoljuk kérjen ingyenes felmérést. 
  Amennyiben lehetőségünk van rá, úgy a készülék árakból is megpróbálunk pár ezer forintot engedni. (kb.: 5.000 – 20.000 Ft, típustól függően)

  Ezért valószínű, hogy a felmérés során olcsóbb árat fogunk adni, mintha az oldalon látható árakat összeadja. 

  Amennyiben igénybe venné a lakásfelújítási támogatást, akkor megpróbáljuk megoldani, hogy a törvényes keretek között a lehető legtöbb pénzt igényelhesse vissza. 

  Mivel az árak a forint árfolyamának megfelelően, és az Inflációnak köszönhetően folyamatosan változnak, az itt feltüntetett árak, csak tájékoztató jellegűek.
  Pontos árat csak felmérés után tudunk adni.

  Klímaszerelés árak:

  Az alap szerelés: 85.000 Ft   
  (3 méter csőhosszig, kábelcsatornában vezetve, 4kW teljesítményig.)

  Az alapszerelés a következőket tartalmazza (3 méter):

  • Szigetelt vegytiszta klímatechnikai rézcső
  • Oldalfali tartókonzol
  • Elektromos és kommunikációs vezetékek
  • Rögzítő elemek
  • 50x60mm-es kábelcsatorna, idomokkal, végzáróval.
  • 16mm-es cseppvízcső
  • 1db fal átfúrása
  • munkadíj 

  További árak:

  • 4kW feletti gépek telepítése: + 20.000 Ft (az alap díjon felül)
  • +1 méter csövezés: 8.500 Ft/m  (tartalma: réz csövek,  kábelcsatorna, cseppvízcső)
  • csövek falba vésve: 10.000 Ft/m
  • csepp víz szivattyú beépítése: 10.000 Ft (+ a szivattyú ára kb.: 40.000 Ft)
  • kültéri egység tetőre telepítése: 38.000 Ft (tartalma: tartókonzol+ munka felára)
  • további falak átfúrása (57mm-es fúróval) 1.000 – 5.000 Ft  (függ az anyagtól és a vastagságtól.)
  • klímatartó gumitalp 3.000 – 15.000 Ft (földre, lapostetőre rögzítésnél használandó az ár a kiviteltől függ)
  • rezgéscsillapító gumibak: 2.500 Ft (beépítése ajánlott)
  • máshol vásárolt klíma telepítés felára: 15.000 Ft
  • Régi klíma leszerelése 15.000 Ft

  További információk:

  A készülékek elő vannak töltve gázzal, ami 5 méter csőhosszra elegendő mennyiséget jelent. Ennél hosszabb csövezésnél gázt kell rátölteni. Ennek ára a készülék típustól függően változhat.

  A klíma betáplálása szabályszerűen a kültéri egységből történik. 
   A kültéri egység elektromos csatlakozásának kiépítéséről (kismegszakító, konnektor, kötődoboz) Önnek kell gondoskodnia! 
  Amennyiben ezt nem tudja megoldani, mi is ki tudjuk építeni önnek. Árat mondani, a felmérés során tudunk. 

  A klímaszerelés a legtöbb esetben 3-5 óra alatt elvégezhető folyamat, azonban kérjük vegye figyelembe, hogy ez csupán egy becslés, melyet az előre nem látható körülmények befolyásolhatnak.


  A klímaberendezések esetén évenkénti karbantartásra van szükség! 
  Nem csak a garancia érvényesítése miatt: fontos szempont lehet még a tiszta, baktériumoktól mentes levegő biztosítása.
  Valamint a készülék  hatásfokának megőrzése is, ami amellett, hogy csendesebb készüléket, kevesebb bekapcsolást jelent, még az áramszámlán is észrevehető, kb. 20-30% megtakarítás érhető el.8

  Hova telepítünk klímát és hová nem:

  Cégünk elsősorban családi házakra telepít klímát kb.: 4-5 méteres magasságig.
  A telepítés történhet: földre -állványra, oldalfalra, illetve tetőre helyezve.

  Nem telepítünk klímát olyan panelházakra, ahol a kültéri egység elhelyezése nem oldható meg az erkélyen / teraszon.  (kivéve az a magasság ami létráról még elérhető)

  Az ok végtelenül egyszerű: Egyfelől nem rendelkezünk kosaras emelő daruval, amivel az ilyen szerelési munkák biztonságosan elvégezhetőek. 
  Másfelől nem szeretnék 20-30 ezer forintért az ablakon kilógva, az életünket kockáztatni.  
  Ráadásul a telepítés csak egy része a dolognak. Egy klímát rendszeresen tisztitani kell, valamint ha elromlik akkor meg is kell tudni szerelni. 
  Egy panelcsere, vagy ventilátor csere, elég nehezen végezhető el, az ablakból fejjel lefelé kilógva. 

  Klíma karbantartás

  Klíma karbantartás alapára: 10.000 Ft

  Ezt az árat olyan tényezők növelhetik, ha például a kültéri egység nehezen megközelíthető, vagy a tetőre szerelték. 

  A klíma karbantartást szeretik az emberek elhanyagolni, hisz sokan felesleges pénzkidobás nak gondolják és a legolcsóbb megoldást keresik.  
  Épp ezért sokan megveszik az áruházakban kapható Klímatisztító spray-t és azzal próbálják meg kitakarítani a klímát.  Ez maximum gyors fertőtlenítésre jó megoldás,  amikor már érezzük a klimából áradó dohos, áporodott szagot, akkor is csak addig amíg a klímás ki nem tud menni megfelelően takarítani a klímát!

  Nem akarunk pánikot kelteni, de a takarítás nem csak a klíma megfelelő működése miatt fontos! Az emberek egészsége, sőt akár az élete is múlhat rajta!
  A híres színész házaspár Brittany Murphy és férje Simon Monjack, halálát egyaránt a házukban található penészgomba okozta tüdőbajban hunytak el 1 éven belül mindketten!
  Természetesen a penész a ház bármely nedvességnek kitett pontján megtalálható, nem csak a klímában! Ezzel csak azt akartam érzékeltetni, hogy nem feltétlen csak attól kell félni amit látunk , sok embert olyan dolgok betegítenek meg amit nem látnak, nem éreznek. Sokan több százezret költenek kamerákra riasztóberendezésekre, miközben a klíma takarításra nem áldoznak semmit. 
  És igy lehet, hogy az az ellenség aki az életükre tör, már rég bent van a házunkban, csak még nem tudnak róla!

  Fontos! 
  A klíma takarítás nem egyenlő a fertőtlenítő Spray-el történő befújással! A spray csak baktériumokat ől, de tisztítani nem lehet vele! 
  A befúvás nem távolítja el lamellák közül a port, és az egyéb szerves és szervetlen anyagokat, amik kiváló táptalajt tudnak nyújtani a baktériumoknak és a gombáknak. Ezeket az anyagokat csak mosással lehet eltávolítani!
  A Spray-el történő kezelés ráadásul csak rövid időre nyújt megoldást, 1-2 hét ig. Ezután a lemellák között maradt szerves anyagokon a baktériumok újra elkezdenek szaporodni, 2-3 hét múlva már újra olyan létszámban lesznek mint a spray-el történt lefújás előtt.

  Sajnos házilagos megoldással, ezeket nem igen lehet megoldani, a lamellák közül csak nagynyomású mosóval lehet eltávolítani a koszt.
  És igen biztos most sokaknak felcsillan a szeme, hogy de jó, hiszen van itthon nagynyomású mosó, majd akkor azzal megcsinálom. 
  Sajnos a 100-200 Bár teljesítményű mosó berendezés erre a célra alkalmatlanok! Olyan nagy nyomást állítanak elő ami a papír vékonyságú lamellákat tönkreteszi, igy ezekkel nagyobb kárt lehet okozni mint hasznot! Továbbá a lamellák egy vékony bevonattal rendelkeznek (rendszerint kék, vagy arany színű) ez gyakorlatilag az oxidációtól védi a lamellákat. 
  Nagynyomású mosóval, vagy agresszív vegyszerekkel ez a bevonat megsérül, és az alumínium elkezd korrodálni (finom fehér por képződik rajta), ez gyakorlatilag javíthatatlan. A megsérült lamellák 5-10 év alatt elkopnak, el töredeznek.

  A klíma mosáshoz használt gépek 5-20 bár nyomással üzemelnek, ezek már bőven alkalmasak a letapadt kosz eltávolítására, viszont a lamellákat nem hajlítják meg.
  A mosáshoz speciális klíma tisztító vegyszert használunk, amely kimondottan a klímák tisztitásához és fertötlenítéséhez lettek kifejlesztve. 


  A készülékeket évente általában két alkalommal kell kitakarítani, ellenőriztetni, a garancia megtartásához. 
  De garanciális időn túl is érdemes minimum évente 1 alkalommal kitisztíttatni, ha másért nem az egészségünk védelme érdekében.  

  FONTOS!
  2015. június 15-től kizárólag olyan vállalkozások, illetve szerelők végezhetik el a klímaberendezések karbantartását is, akik rendelkeznek a Nemzeti Klímavédelmi Hatóságnál regisztrációval és a megfelelő képesítéssel. 
  Ha nem ilyen vállalkozással végezteti a klíma karbantartást a készülék garanciája elveszik! 


  Ui: Ez hasonló mint az autóknál kötelezően előírt olajcsere. Sok ügyes kezű ember saját maga is meg tudja oldani az olajcserét, viszont egy meghibásodáskor a szakszervíznek hiába bizonygatja, hogy mi milyen ügyesen és profin lecserélték az olajat, ettől még a garancia el fog veszni.